Nyeste blogindlæg

Juniorjournalist

blogger om livet i Albertslund.
Hej! Mit navn er Anna, og jeg er 13 år gammel. Jeg er juniorjournalist i ABC. Jeg bor i bofællesskabet Lange Eng sammen med min mor, far, lillebror og lillesøster. Jeg har gået på Herstedlund Skole i 7 år, men efter sommerferien starter jeg i syvende klasse ude på Frederiksberg Privatskole, som ligger i Rødovre. Til daglig går j...eg til tennis på Albertslund Stadion, og til klaver på Musikskolen. Jeg kan også rigtig godt lide at bruge tid sammen med mine veninder og familie. Jeg bruger meget tid på de sociale medier, og jeg elsker at filme og redigere. Det glæder jeg mig til at arbejde mere med i jobbet som juniorjournalist! More
dec
11

Hvordan er det at være nytilflytter i Albertslund Nord?

Hvordan er det at være nytilflytter i Albertslund Nord?

I Albertslund Nord holdes der hvert halve år en velkomstbrunch til nye beboere, hvor de nye beboere kan lære om, hvordan det er at bo i Albertslund Nord, og hvordan det fungerer. Juniorjournalisterne har været ude at interviewe Sussi og Allan, som lige er flyttet til i oktober måned.

Sussi Jakobsen og Allan Nielsen bor i en lejlighed i Albertslund Nord. Sammen med Sussi og Allan bor lige nu også Sussis tre børn på 16, 29 og 27 år og hendes svigersøn på 27 år. Allans søn på 10 år bor også med familien hver 3. weekend.

Sussi og Allan boede før i et boligområde, hvor de synes, der var beskidt og meget støj. Det synes de er noget helt andet i Nord. ”Opgangene er rene, og udearealerne bliver passet fint,” fortæller Sussi om området, som for nyligt både er blevet renoveret og har fået nye legeredskaber, boldbaner og opholdssteder.

Continue reading
  6005 Hits
0 Comments
6005 Hits
  0 Comments
nov
13

Urban farming - hvad er det?

Urban farming - hvad er det?
Bor du i byen, men har du alligevel lyst til at dyrke dine egne grøntsager? Urban farming kan måske være en mulighed. Familien Bonderup fra Albertslund dyrker selv sine egne grøntsager – selvom det er på et lille areal.

Urban farming er dyrkning af mad i byen. Mange mennesker savner at få jord under neglene og spise mad, som de dyrker selv. Det er derfor populært i byen at have små haver, og fantasien sætter ingen grænser! De fleste har ikke meget plads at dyrke på, så man er nødt til at være lidt kreativ. Man kan både dyrke udendørs og indendørs. Udendørs kan du plante frugt og grønt på din altan, i din egen have, i en fælleshave med dine naboer eller i kolonihaver lidt væk fra, hvor du bor. Indendørs hænger nogle potteplanter op på vægge og i vinduer med plads til krydderurter - det er forskelligt fra familie til familie, hvordan man dyrker grønt.

Lange Eng er et bofællesskab, hvor mange familier bor sammen og har en stor fælles have med bærbuske og æbletræer. Hver familie har derudover mulighed for at dyrke krydderurter, jordbær, ærter eller andet smågrønt på deres terrasse eller i deres forhave, hvor der er plads til krukker og plantekasser. Her bor familien Bonderup, som dyrker nogle af deres egne frugter og grøntsager på deres terrasse. Selvom de kun har enkelte plantekasser, dyrker de alligevel meget forskelligt grønt: Ærter, salat, jordbær, agurker, gulerødder, solbær, brombær, mynte, oregano og mere endnu.

Læs også blogindlægget om Lange Eng.

Continue reading
  4257 Hits
1 Comment
Recent comment in this post
Camille Marie Graugaard Hansen
Hej Anna. Jeg synes det er et rigtig godt indlæg om urban farming du har lavet. og super godt med links til ideer. Dyrker du selv ... Read More
mandag, 11. december 2017 18:51
4257 Hits
  1 Comment
okt
09

Hvordan er det at bo i et bofællesskab?

Hvordan er det at bo i et bofællesskab?

Forestil dig, at når du kommer hjem fra arbejde, sidder dine børn ikke hjemme i stuen, men er sammen med deres bedste venner, som de nærmest bor sammen med.

Et bofællesskab er et bosted, hvor man bor tæt sammen og laver ting sammen. Det kan fx være fællesspisning, børnearrangementer, fester, loppemarkeder og madlavning. De fleste bofællesskaber har også et fælleshus, hvor der er spisesal, storkøkken, biograf m.m.

I Albertslund findes et af landets største bofællesskaber. Lange Eng – af nogle kaldet Hippiefirkanten – er placeret lige ved Anstalten ved Herstedvester. Det er et bofællesskab med 54 boliger og et kæmpestort fælleshus.

Continue reading
  7530 Hits
2 Comments
Recent Comments
Mai Green Petersen
Tak for dit indlæg, Anna. Jeg synes, at Lange Eng lyder som et rigtigt dejligt sted. Jeg tænker på, hvad det mon er, der adskiller... Read More
tirsdag, 10. oktober 2017 11:30
7530 Hits
  2 Comments