Nyeste blogindlæg

Ingrid Branner

blogger om naboskab og trivsel i almene boligområder.
Mit navn er Ingrid Branner. Jeg er 51 år gammel, og bor i Vanløse sammen med min mand Ulrik  og vores to børn på henholdsvis 13 og 18 år. Jeg elsker at køre på Mountain-bike, designe og sy tøj og rode i haven. Jeg er uddannet antropolog og har arbejdet som projektleder og konsulent blandt andet i Dansk Røde Kors og i Ældre Sagen. Begge s...teder med fokus på, hvordan frivillige kan gøre en afgørende forskel for f.eks. ensomme. Der er desværre alt for mange både unge og gamle, der føler sig uden for fællesskabet i Danmark. Det brænder jeg for at lave om på – lige som jeg brænder for at være med til at få naboskab og trivsel til at blomstre. Vi kan nemlig alle spille en rolle, tage ejerskab, kigge ind til naboen, samle skrald, give kollegaen en hånd eller lave mad til en fællesspisning. Intet er for småt ?. Du finder mig som oftest i Blokland, hvor jeg er kontaktperson. Ring til mig på 60354672 eller mail inb@bo-vest.dk More
feb
19

Byder du de nye velkomne?

guldkorn-velkomst

Vi har nok alle prøvet det. At være helt ny. På arbejdet eller privat. Ny til et møde, til en aktivitet eller til et bestyrelsesmøde. Ny tilflytter i et boligområde. Det kan være rigtig svært, og det kan betyde en verden til forskel, hvis man bliver taget godt imod.

Indsamling af 'best practise'

I 2018 afholdt ABC et netværksmøde om ”Den gode velkomst”. Dagens startede med fire konkrete eksempler fra henholdsvis Hedemarken, Blokland, Albertslund Nord og Kanalens kvarter, hvor den ”gode velkomst” har gjort en stor forskel.

Derefter holdt Diakon Conny Hjelm oplæg om ”De vigtigste ingredienser i den gode velkomst”. Hun stillede skarpt på, hvad der skal til for, at man føler sig velkommen. Men kom også ind på, hvordan vi også kan blive bedre til at byde dem velkomne, som af forskellige årsager kan være lidt vanskeligere at rumme i frivillige fællesskaber.

Continue reading
  278 Hits
0 Comments
278 Hits
  0 Comments
feb
04

Har I også problemer med affaldssortering i jeres boligområde?

storskraldsudfordringerne
Brug for ny inspiration og gode råd til affaldssortering? Så læs videre, og få del i ABCs erfaringer fra kampagne for bedre håndtering af storskrald.

Problemerne med især storskrald er store i Albertslund Nord (501 lejemål med ca. 1.680 beboere). Ejendomskontoret bruger godt 20 timer om ugen kun på storskrald. Timeantallet er ikke det eneste problem. De store mængder storskrald gør også, at skraldebilen ikke tømmer den almindelige dagrenovation. Skraldemændene kan simpelthen ikke komme til containerne i affaldsøen.

Ejendomskontoret kontaktede ABC, og sammen udviklede vi en forsøgskampagne, der involverede to affaldsøer (56 lejemål). Med få ord ville vi:

appellere til beboerne om hjælp.spørge beboerne til råds.gøre det i en glad tone, gerne humoristisk – og overraskende.personificere kommunikationen: Konkrete ejendomsfunktionærer er afsendere.involvere børnene.gøre alt materiale genkendeligt, klart og let forståeligt. 

 

Continue reading
  497 Hits
0 Comments
497 Hits
  0 Comments