Nyeste blogindlæg

Anne Sofie True

gæsteblogger om beboerinvolvering i byggesagen i Blokland.

Bloklands børn som med-skabere

Bloklands børn som med-skabere

I foråret 2016 blev fælleshuset i Blokland anvendt til at samle 5-7 børn i alderen 10-13 år fra Blokland. Børnene mødte hver tirsdag eftermiddag frivilligt op til krævende idéudviklingsøvelser omkring tematikker som tryghed, fællesskab og mødesteder.

Børnene havde tilmeldt sig ambassadør-gruppen for projektet Børn Bygger Blokken – et projekt, der havde til formål at få børnene idéer til, hvordan udearealerne i Blokland kan blive mere attraktive for børn og unge samt skabe ejerskab hos børnene og deres familier til den fremtidige forandring af Blokland. 

I sensommeren byggede ambassadør-gruppen – sammen med et hold af professionelle – dele af de idéer, de i fællesskab var kommet frem til og allerede havde lavet mini-modeller af. 

Det blev blandt andet til en klatrebænk omkring et centralt placeret træ, en hule i et afsides grønt areal og en tribune ved en fodboldbane. 

Gennem hele processen har børnene tilsluttet sig frivilligt. Det resulterede i en kvantitativ mindre børnegruppe end ønsket, men til gengæld i motiverede og dedikerede børn, der var igennem et intensivt udviklingsforløb, hvor de gennem områdevandringer, gruppe- og samarbejdsøvelser, Google SketchUp tegninger, computerspillet Minecraft, prototyping, pitch- og feedbacksessioner og meget andet udviklede konkrete idéer sammen, selvstændigt dygtiggjorde sig og fremvirkede nye mødesteder for børnene i Blokland. 

Udover de fysiske installationer, der kan give BO-VEST inspiration til omdannelsen af Blokland samt fungere som midlertidige mødesteder, så har projektets aktiviteter også været med til at understøtte nye relationer børnene imellem og skabe en tættere kontakt til børnenes familier. Projektet har dermed også været et forsøg på at øge synergien imellem det boligsociale arbejde og byggesagen i Blokland.

 

Pigen der drømte om at blive journalist
Aktive medborgere støtter unges uddannelse
 

Comments

No comments made yet. Be the first to submit a comment
Already Registered? Login Here
Gæst
fredag, 31. marts 2023