aktuelt

 

28. AUGUST 2019

ABC GØR STATUS 

midevejsstatus

Den 3. oktober fra kl. 17-19 inviterer vi til et seminar om det boligsociale arbejde i Albertslund. Det foregår på Vestegnen HF & VUC på Gymnasievej 10. Beboere, ansatte i kommune og boligselskaber, samarbejdspartnere og andre nysgerrige er velkomne. Tilmelding til Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. senest d. 23. september. Vi har udgivet et katalog med status på de mange forskellige ting, der arbejdes med i det boligsociale samarbejde i årene 2017-20. Her kan du se, hvilke indsatser der er mulighed for at høre mere om på dagen. Programmet for dagen finder du her.

 

  

  

1. AUGUST 2019

AKB HEDEMARKEN ØGER STYRKEN 

hedemarkensmedarbejder

AKB Hedemarken har oprettet en ny stilling i boligområdet. Det skyldes bl.a., at afdelingsbestyrelsen ønsker flere og andre ting for boligområdet, end det er muligt at indfri med den boligsociale helhedsplan. Laura Petra Polichinel von der Maase er ansat dels til at understøtte det frivillige arbejde i Hedemarken, dels som kommunikationsmedarbejder for afdelingsbestyrelsen. Lauras uddannelse peger hende egentlig mere i retning af markedsføring. Men da hun så den nye stilling i Hedemarken, var hun ikke i tvivl om, at det var jobbet for hende. "Det giver meget mere mening for mig at arbejde med en social bundlinje end med en ren økonomisk bundlinje", fortæller hun. Laura deler kontor med Lone Kaas på Nyvej 23 og kommer til at arbejde tæt sammen med den boligsociale helhedsplan.

   

12. JULI 2019

DIREKTØR OG MEDARBEJDERE SØGES TIL VOKS

VOKS til web

Den nye socialøkonomiske virksomhed VOKS - planter med omtanke er nu under stiftelse som en erhvervsdrivende fond. Vi er derfor glade for at kunne opslå stillingen som leder af VOKS samt to deltidsstillinger som plantedekoratører. Der er nedsat en bestyrelse for VOKS, som efter sommerferien håber at finde den helt rette person til at drive virksomheden. Opslaget vedr. lederstillingen finder du her. Klik her, for at komme til opslaget vedr. deltidsstillingerne.    

 

 

 

28. MAJ 2019

VELUX FONDEN STØTTER SOCIALØKONOMISK VIRKSOMHED 

VOKS til web

VELUX FONDEN har bevilliget næsten 3,5 mio. kr. til over en periode på 3 år at hjælpe 'VOKS - planter med omtanke' i gang og samtidig opsamle metodiske erfaringer, som kan bruges i andre almene boligområder. VOKS er den forretningsidé, der er kommet ud af ABC's afdækning af ressourcer og muligheder for at skabe en socialøkonomisk virksomhed i Hedemarken. Virksomheden skal gøre noget godt for både mennesker og klima. VOKS får speciale i holdbare plantedekorationer solgt til private og som planteservice til virksomheder. Samtidig skal VOKS være et rummeligt og meningsfuldt arbejdsfællesskab for borgere langt fra arbejdsmarkedet. VOKS skal efter den 3 årige etableringsperiode kunne løbe rundt uden støtte og fortsat gøre en forskel. Al indtjening geninvesteres i virksomheden og dens formål. På vores blog kan du se mere om, arbejdet med VOKS hidtil. Nu går vi i gang med selve etableringen.  

27. MAJ 2019

ABC INVITERER TIL KONFERENCE 

GAVESMLF

Sæt kryds i kalenderen torsdag d. 3. oktober kl. 17-20, hvor vi inviterer til en minikonference. Programmet offentliggøres efter sommerferien. Men vi kan allerede nu love, at du får indblik i, hvad der sker i det boligsociale samarbejde i Albertslund i disse år, og i hvad der optager beboerne i de boligområder, der deltager i ABC. Alle er velkomne, og du tilmelder dig ved at sende en mail til Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
Har du svært ved at vente? Så kan du smugkigge lidt her

 

 

 

 

8. MAJ 2019

EN DAG SOM VIKING

Vikingelandsbyen

I weekenden tog deltagerne i 'familieaftenerne' 1000 år tilbage i tiden og tilbragte en hyggelig søndag i vikingernes tegn. Der blev lavet vikingemad, og det var en oplevelse i sig selv at fælde et træ, som vikingerne ville gøre det. Der var højt humør hele dagen, børnene gik med geder, og der blev leget med sværd og skjold. Familieaftenerne plejer ellers at foregå hjemme i boligormåderne, hvor familier med børn mellem 1-7 år har mulighed for at mødes og spise aftensmad sammen. Hver gang er der også et tema, som man kan blive klogere på, og der er mulighed for at møde forskellige fagpersoner i uformelle rammer.

  

  

 

1. MAJ 2019

 NY SEKRETARIATSLEDER I ABC

Lotte Thiim Bertelsen

ABC har fået en ny sekretariatsleder: Lotte Thiim Bertelsen, som kommer fra en stilling som sekretariatsleder for et lokaludvalg i Københavns Kommune. Lotte, der også selv kommer fra Vestegnen, glæder sig til den kommende tid at lære Albertslund Kommune og byens boligområder bedre at kende. Lotte overtager stillingen fra Trine Sander og vil hovedsagligt være at finde i ABC's sekretariat i Blokland 4A. Kig gerne forbi og hils på hende.

 

 

 

 

 

10. APRIL 2019

FAGLIG EFTERMIDDAG OM ABCD

56496368 2325349294181996 8052904899354034176 o

Omkring 50 personer mødte op til en eftermiddag på Rådhuset om ressourcebaseret bydelsudvikling (Asset Based Community Development). Deltagerne aktive borgere og ansatte fra boligselskaberne, Agenda Centret, Skoler, Vikingelandsbyen, Jobcentret, daginstitutioner og andre dele af Albertslund Kommune. Fælles for alle var at de var nysgerrige på, hvordan man kan arbejde anerkendende og med fokus på ressourcer. Maja Nyboe Bjerrehuus fra LEAD førte os igennem eftermiddagen. Majas plancher kan du se her. Eftermiddagen var en del af opvarmningen til midtvejsseminariet for den boligsociale helhedsplan, som afholdes d. 3. oktober kl. 17-20.

 

  

 

4. FEBRUAR 2019

AFSKEDSRECEPTION FOR TRINE SANDER

italiensk

Det er med blødende hjerte, at vi skal tage afsked med vores sekretariatsleder Trine Sander, som har besluttet at kaste sig ud i nye udfordringer. Trine har med stor energi og dedikation arbejdet for almene boligområder i Albertslund i præcis 20 år! Kom og hjælp os med at sende Trine godt afsted til hendes nye job i KAB. Onsdag d. 27. februar kl. 15.30-17.30 i fælleshuset i Blokland 34A. Alle er velkomne til afskedsreceptionen. Invitationen kan downloades her.

 

 

 

 

11. DECEMBER 2018

EN BÆREDYGTIG JUL

italiensk

I december tester vi en del af forretningsmodellen bag den socialøkonomiske virksomhed VOKS - Planter med omtanke. VOKS er endnu kun på tegnebrættet, da vi er i gang med at søge fondsmidler til startkapital. Men for at blive klogere på arbejdsgange og kundegrundlag har vi i december åbnet en pop up-shop på Biblioteket i Hedemarken. Her kan man købe den helt unikke værtindegave til julefrokosten - eller til sig selv. En bæredygtig juledekoration. Dekorationerne er blevet til i samarbejde mellem en professionel blomsterjunglør og aktive medborgere, der gerne vil bidrage til den gode sag. Planterne er holdbare og dyrket i Danmark.Lysene er lavet ud af lysestumper på Danmissions lysstøberi. Kogler er samlet i skoven af drengene i ABC's lommepenge-projekt. Grenene er 'affald' doneret af den lokale gartner. Dekorationerne er lavet i genbrugsting, der er doneret af Drivhuset og af private borgere. Og det hele kan sendes tilbage i en bæredygtig cirkel efter brug. Dekorationerne kan købes i bibliotekets åbningstid, så længe lager haves.

 

 

10. DECEMBER 2018

AFFALD PÅ EN HELT NY MÅDE

STORSKRALD the movie

I Albertslund Nord hjælper vi denne vinter ejendomskontoret med en affaldskampagne lidt ud over det sædvanlige. Vi har sammen med Agenda Center Albertslund ringet på alle dørene i to udvalgte blokke og interviewet beboerne om deres idéer til, hvordan affaldsøerne kan komme til at fungere bedre. Ejendomskontoret arbejder nu videre med beboernes idéer, som bl.a. var ekstra containere til højtiderne og bedre skiltning ved storskraldsbåsen. Ejendomsfunktionærerne har desuden lagt kroppe til en stumfilm med fif til, hvordan man holder skik på sin affaldsø. Børnene har været involveret i en workshop, hvor de lavede superhelte-kustumer af affald. Det mundede ud i tre små film, hvor affalds-heltene redder planeten. Også Byttebørsen har fået en film og arbejder på at få flere til at aflevere og hente gode genanvendelige ting, som folk bare er blevet træt af. Filmene blev vist ved en fællesspisning for de to blokke, men de kan også ses her. I det nye år arbejder vi videre med skilte og informationsmateriale.

   

12. NOVEMBER 2018

BRUG FOR ALLE UNGE

italiensk

Det gode samarbejde mellem UU Vestegnen og ABC omtales i ny rapport udgivet af Undervisnignsministeriet. Her understreges værdien af at være til stede, dér hvor de unge befinder sig - når de ikke er i skole. Man kan også læse om, hvor vigtigt det er at have en god relation til de unge - hvilket kræver både en opsøgende indsats og en oprigtig interesse i de unges liv. Boligsocial medarbejder Lam Truongs engagement er derfor også omtalt. Du kan læse rapporten her. Samarbejdet med UU Vestegnen fortsætter. Hver torsdag eftermiddag strømmer unge til pavillonerne på Nyvej 23 for at få en snak om både små og store ting og få hjælp til jobansøgninger og uddannelsesvalg.

 

 

 

10. SEPTEMBER 2018

HÆLD SOMMEREN PÅ GLAS

italiensk

Har du overskud af frugt og grønt fra din have, højbed eller altankasse? Eller vil du bare gerne lære nye måde at sylte, salte, fermentere og tørre på? Så gå med ABC i køkkenet lørdag den 6. oktober fra kl. 9.30 – 14.30. Vi har inviteret madspilds-master-chefen Georgie Børsting, der er ekspert i at konservere frugt og grøntsager. Vi får også besøg af tre albertslundere, der viser, hvordan de får sommerens afgrøder hældt på glas. Kurset er dig, der dyrker noget, der hvor du bor. Du er velkommen til at tage en nabo med. Det er gratis og inkluderer nybagte boller, lækker frokost med overraskelser, smagsprøver samt råvarer til dine egne forsøg. Se invitationen her.

 

  

 

4. SEPTEMBER 2018

HEDEMARKEN FÅR RICKSHAW

italiensk

I september ruller Naboskab På Hjul ud i Hedemarken. Det er Cykling uden Alder, der afprøver, om den allerede populære ladcykel også kan gøre glæde i et alment boligområde. Året ud har Hedemarken derfor lånt en rickshaw. Beboerne er inviteret til tre workshops i løbet af efteråret, hvor vi sammen finder ud af, hvad sådan en cykel kan bruges til i Hedemarken, og om boligområdet på sigt skal have sin egen. På første workshop deltog 12 beboere, heraf fem som nu er under oplæring for at blive 'naboskabspiloter' - det vil sige dem, der træder i pedalerne. Man skal hverken være stærk, gammel eller handicappet for at være med. Alder er underordnet. Det handler om at få vind i håret og oplevelser sammen med sine naboer.

 

 

 

23. AUGUST 2018

ITALIENSK AFTEN I BØRNENES TEGN

italiensk

I starten af sommerferien blev Café 72 i Kanalens Kvarter lavet om til en italiensk restaurant. Kokkene var 12 børn, som lavede en italiensk 3-retters menu til deres familier, der kom på besøg i restauranten senere. Børnene fik til opgave at arbejde sammen om at lave mad, dække borde pynte op og til sidst præsentere og servere maden for deres familier. Børnene arbejdede sammen om at læse og udføre det der stod i opskrifterne. De fik travlt til sidst, hvor der skulle ryddes op, og restauranten skule gøres klar til gæster, men det hele gik godt. Børnene arbejde godt sammen, de hyggede sig og levede sig ind i rollen som kokke og tjenere. Restauranten åbnede og forældrene kom ind med store smil, og blev glade for at se deres børn i rollerne som kokke og tjenere.  Alle faldt hurtigt i snak med hinanden og var imponerede over at børnene havde lavet så god mad. Formålet med sådan en dag, er bl.a., at børnene får nye relationer der hvor de bor, at de lærer at læse og udføre det der står i opskrifterne, at de arbejder sammen om opgaverne og bevarer koncentrationen. Hensigten var også at introducere børnene og deres familier for sund mad, der er let at lave. Børnene fik et opskrifthæfte med hjem med retterne. Alle var vilde med maden, og mange kommenterede meget positivt på blandt andet desserten, der var en is lavet af frosne bananer og hindbær. 

  

12. juli 2018

NYT LOMMEPENGE-HOLD ER SAT

Den gode velkomst

Fire friske drenge er gået igang med - sammen med boligsocial medarbejder Lam Truong - at løse småopgaver i lokalsamfundet. De har allerede været ude at samle affald op i Blokland, og under VM stod de i baren, da Danmark-Australien blev vist på storskærm i Albertslund Nord. Drengene får ikke løn, men 'sparer op' til en fælles oplevelse, som de selv beslutter sammen med deres forældre. Har du forslag til opgaver, kan du maile til Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. eller ringe på tlf. 60 35 46 37. Det koster ikke noget at 'hyre' holdet. Men da det er drenge under 15 år, må det ikke være fysisk krævende opgaver. Formålet er, at drengene får ny indsigt i deres by og samtidig får en fornemmelse af, hvad det vil sige at have et rigtigt fritidsjob.

 

  

 

10. juli 2018

HVORDAN BYDER I VELKOMMEN?

Den gode velkomst

Forårets ressourcenetværk havde fokus på 'den gode velkomst'. Nu har vi samlet deltagernes bedste tips til, hvordan man tager godt imod nye i bestyrelsen, nye i boligområdet eller nye i en aktivitet. Folderen kan bruges hjemme i din opgang, din bestyrelse, din fællesspisning, dit hønselaug eller andre lokale fællesskaber, der gerne vil tage godt imod nye. Se folderen her, eller afhent den på dit lokale ABC-kontor.

 

 

 

 

18. juni 2018

OMRÅDEVANDRING I KANALEN EN SUCCES

områdevandring

Gadelamper, der ikke virker, problemer med færdsel på Kanalgaden, manglende skiltning og trygheden generelt. Det var blot nogle af de ting, der blev vendt på forårets områdevandring i Kanalens Kvarter. Det var repræsentanter fra Nærpolitiet, DKE (Den kriminalpræventive enhed) og Miljø & Teknik fra Albertslund Kommune, Klub Svanen, Albertslund Boligsociale Center samt beboere og medlemmer fra de to afdelingsbestyrelser i Kanalens Kvarter, der tog vandreturen sammen.

”Jeg må indrømme, at jeg var lidt skeptisk i starten,” siger Lone Autrup, formand for afdelingen (AB) med et blink i øjet. ”Men min skepsis blev faktisk gjort til skamme. Det var meget positivt at få mulighed for at stille spørgsmål direkte til politiet og kommunen. Få sat ansigter på hinanden og gå sammen med dem og fortælle om, hvordan det opleves for os beboere at færdes på Kanalgade og i gårdene. Jeg synes, at der var lydhørhed fra begge sider. Vi fik klar besked, og der var en stemning af, at det finder vi nok ud af. Det løser vi sammen. I kanalens Kvarter oplever vi f.eks. problemer med knallertkørsel, og beboere kan være bange for at blive kørt ned – også af cyklister i høj fart. Det var super fint at høre, hvilke muligheder Miljø & Teknik ser for, at vi kan sikre en bedre samfærdsel på Kanalgaden, når den står helt færdig”.

Elmer Jensen fra VA-afdelingen filføjer: ”Vi er også meget tilfredse med områdevandringen. Den gav os ny viden, som vi kan formidle videre til de andre beboere. Et konkret eksempel er, at nærpolitiet fortalte, at de hellere vil have et opkald for meget end et for lidt. De opfordrer alle til at henvende sig, hvis man føler sig utryg eller oplever andet, der fanger ens opmærksomhed. Ring 114 eller benyt politiets nye app.” ”Ja, vi er faktisk blevet enige om, at vi gerne vil gennemføre endnu en områdevandring til efteråret, når det virkelig er mørkt. Så opleves området igen anderledes. Det har alle parter nikket til, og det er vi rigtig glade for”, slutter Lone og Elmer samstemmende af.


28. maj 2018

STUDIETUR OM SOCIALØKONOMI

Studietur om socialøkonomi

ABC arbejder på at få mere socialøkonomi i Albertslund. Derfor inviterer vi nu på en studietur til Saxogade for at høre om Settlementets erfaringer med socialøkonomiske virksomheder. I Saxogade ønsker de at skabe et arbejdsfælleskab, der kan rumme dem, som er blevet skubbet ud af det ordinære arbejdsmarked og samtidig give kunder en mulighed for at rette deres forbrug i en socialt ansvarlig og miljømæssig bæredygtig retning. Vær med, når vi samler inspiration til det videre arbejde i Albertslund. Find invitationen til studieturen her.

 

 

 

 

15. maj 2018

BORGMESTERENS KONTOR SOM DEMONSTRATION

Grøn Dag

For tiden har Albertslunds borgmester og hans gæster fået noget nyt at se på. For at demonstrere, hvad bæredygtige plantedekorationer kan gøre for et kontormiljø, har vi haft en blomsterdekoratør med på rådhuset. Vi er helt godt tilfredse med resultatet, og det er borgmester Steen Christiansen heldigvis også. Der er ikke tale om store gulvplanter, som man ellers kender det fra traditionelle planteservices, men om mindre indslag af natur i genbrug, som taler sammen med den stil og den kunst, der i forvejen findes på borgmesterkontoret. Udsmykningen skal fungere som demonstration af den dekorationsservice, som virksomheder og institutioner vil kunne abonnere på, når en ny socialøkonomisk virksomhed åbner i Hedemarken. Virksomheden får speciale i holdbare og luftfriskende planter i genbrugsmaterialer. Det er allerede nu muligt at forudbestille abonnementer ved henvendelse til Lone Troja Kaas på Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. eller tlf. 60 66 00 60. Du kan læse mere om den socialøkonomiske virksomhed på vores blog.

8. maj 2018

ÅRETS BEDSTE SKRALDE-TUR

Grøn Dag

 Fredag d. 25. maj fra 8.30-14.30 tager vi sikkerhedshjelmene på og drager på opdagelse i affaldets verden. ABC inviterer på tur til Vest-forbrændingens gamle kontrolrum, hvor vi får en rundvisning på det store forbrændingsanlæg. Oplev de mange tons affald, store maskiner og bliv klogere på genanvendelse, forbrænding, deponi og få et større indblik i, hvordan man laver elektricitet og fjernvarme. Derefter besøger vi firmaet HCS, hvor vi får indblik i, hvordan vores bioaffald omsættes til kompost og energi. ABC sørger for frokosten og fælles transport. Vi mødes ved ABC's sekretariat i Blokland 4a kl. 08.30. Studieturen er gratis, og sidste tilmeldingsfrist er den 20 maj 2018. Der er et begrænset antal pladser, så tilmeld dig nu til Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den..

 

 

7. maj 2018

STOR INTERESSE FOR PLANTER MED OMTANKE

GROENDAG

Ved kommunens brag af en grøn dag testede ABC konceptet for en ny socialøkonomisk virksomhed på privatkunderne. Og interessen for bæredygtige plantedekorationer i genbrug var overvældende. På fire timer solgte de to frivillige og de to medarbejdere fra ABC for 6.700 kr. Hertil kom, at vi fik vigtig feedback på de produkter, vi havde med, samt mange gode snakke om arbejdet med at etablere en socialøkonomisk virksomhed i Albertslund. Grøn Dag i Albertslund er en hel festival af bæredygtighed med tusindvis af gæster. Så det var et perfekt sted at komme i kontakt med de fremtidige kunder i den socialøkonomiske virksomhed. Forud gik to dage med produktion. Vi havde hyret en professionel blomsterbinder, som hjalp os med at skabe omkring 150 kunstværker i holdbare planter og genbrug samt at prissætte dem. Alle dekorationer er blevet portrætteret til fremtidig markedsføring og PR.

 

 26. april 2018

BLOKLAND SPISER SAMMEN

Netværket

En middag af hidtil usete dimensioner fandt onsdag aften sted i Bloklands fælleshus. Uge 17 er af Folkebevægelsen mod Ensomhed udråbt til Danmark Spiser Sammen-uge. Blokland havde i år koblet sig på kampagnen for at skabe mere fællesskab i bebyggelsen. Og beboernes opbakning til arrangementet var overvældende. Ved at ringe på alle 303 døre og invitere personligt lykkedes det at få 120 beboere med til middagen – børn, unge og ældre. Det var meningen, at arrangementet skulle foregå udendørs ved et langbord i arkaden under Bloklands imponerende lange boligblok. Men da sommervejret svigtede, kunne selskabet heldigvis rykke indenfor i Bloklands fælleshus, som var fyldt til bristepunktet med glade middagsgæster. Middagen var støttet af Nordea Fonden. Med store og små spisearrangementer over hele landet ønsker Folkebevægelsen mod Ensomhed at gøre det lettere at møde nye mennesker og at invitere til samvær og fællesskab. Målet er at bringe mennesker sammen, der ikke normalt mødes – på tværs af generationer og kulturer. Det lykkedes i den grad i Blokland denne onsdag aften.

 3. april 2018

OM MANDAGEN ER DER MODELVÆRKSTED PÅ SKEMAET

Netværket

Når klokken slår 12 om mandagen, kommer tre elever fra Herstedlund Skole ind ad døren i Modelværkstedet i Kanalens Kvarter. På det lille værksted, som er fyldt med maskiner og materialer, står tre frivillige klar til at hjælpe de unge med at lave ting i træ og metal. Modelværkstedet er et samarbejde mellem frivillige håndværkere og handymen, Herstedlund Skole og Albertslund Boligsocial Center. Projektet er støttet af Trygfonden og skal undersøge, hvordan skole og civilsamfund kan samarbejde mere til gavn for eleverne. Resul Kücükakin, som er lærer på Herstedlund Skole og ansvarlig for samarbejdet, siger: ”I skolen oplever vi, at nogle elever får utrolig meget ud af at komme hernede i værkstedet. De får nogle succesoplevelser og skaber nogle ting, som de kan fortælle om og vise frem i skolen".

Parterne har netop holdt møde for at styrke samarbejdet. ”Vi har hver vores travle hverdage og opgaver, og nogle gange er det vigtigt at mødes og lave nogle småjusteringer, for at det kører, som vi ønsker.” fortæller Louise Østergaard fra ABC. Flemming Dahl, som er finmekaniker og frivillig i Modelværkstedet fortæller: ”Man starter med en kuglepen. Den kan laves på 2 – 3 gange, og så vurderer vi derefter sammen med eleven, om de skal fortsætte hernede, og hvad de så kan tænke sig at lave. Vi taler altid med eleverne om det, og vi har altid en god dialog med dem. De skal brænde for det, de laver.” Du kan følge Modelværkstedet her.

20. marts 2018

HVAD SKAL SOCIALØKONOMISK VIRKSOMHED HEDDE?

Netværket

Der arbejdes på højtryk på at etablere en socialøkonomisk virksomhed i Albertslund, som både kan gøre en forskel for miljøet, lokalområdet og arbejdsløse, der har brug for opkvalificering i trygge rammer. Afskårne blomster produceres med brug af kemikalier. De transporteres over enorme afstande med høj udledning af CO2 til følge. Og så bliver de smidt ud efter højst en uge. Den socialøkonomiske virksomhed tilbyder både private og erhverv et miljøvenligt alternativ til den forurenende blomsterindustri: Plantedekorationer, der er dyrket lokalt og plantet i genbrugsting. Virksomheden har speciale i holdbare planter og planter med særligt luftforbedrende kvaliteter, som ikke bare giver ilt, men også renser luften på kontoret for giftstoffer. Du kan læse mere om tankerne bag virksomheden her.

Vi har endnu ikke fundet det helt rigtige navn til virksomheden. Vi vil derfor gerne invitere alle kreative sjæle til at komme med deres idéer. Hvad skal virksomheden hedde? Du kan sende dit forslag senest d. 23. april til Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.. Navnet skal gerne signalere genbrug og bæredygtighed. Vinderen får direkte besked og bliver selvfølgelig takket med et af virksomhedens eksklusive planteprodukter. 

  

15. marts 2018

NYT NETVÆRK FOR JOBSØGENDE

Netværket

Den 9. april starter et nyt fællesskab for ledige, der brænder for at få et job. Det foregår lokalt i Hedemarken i nyindrettede lokaler, hvor 8 jobsøgende ad gangen kan være med. Man mødes tre dage om ugen – mandag, onsdag og fredag – fra kl. 10-12.30 og støtter hinanden i jobsøgningen. I lokalerne er der adgang til computere og printere. Og fællesskabet kan f.eks. benyttes til at skrive ansøgninger og CV, tage billeder til sin ansøgning, lave en præsentationsvideo, træne jobsamtalen og tage på virksomhedsbesøg. Netværket bygger på, at man har lyst til at sparre med hinanden. Men Elena Serafino Galioto fra Jobcentret og Lone Troja Kaas fra Albertslund Boligsociale Center står til rådighed med støtte og rådgivning. Lone tilbyder desuden individuel coaching. Man kan være med i tre måneder. For at komme i betragtning til en plads skal man til en introsamtale med Lone, som kan kontaktes på 60 66 00 60 eller Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

 2. marts 2018

DEN GODE VELKOMST

Velkomst

Vi kender alle til, hvor svært det kan være at deltage i noget for første gang. At være ny. At gå ind af en dør, hvor man ikke ved, hvem eller hvad der venter på den anden side. I boligområderne er der mange anledninger til at byde velkommen. Til nytilflytteren. Til det nye bestyrelsesmedlem. Til nye frivillige. Til nye deltagere i boligområdets sociale liv. Den 12. april inviterer ABC til en aften i den gode velkomsts tegn. Det er ressourcenetværket for naboskab og trivsel, der danner rammen om mødet, hvor der bliver gode muligheder for både at blive inspireret og byde ind med egne erfaringer. Aftenens oplægsholder er diakon Conny Hjelm, som vil servere ingredienserne til den gode velkomst. Se programmet her. Find slides fra dagens oplæg her.

 

 

15. februar 2018

NYE KUNSTNERE I BLOKART

BLOKart

Kunstnere og iværksættere i iværksætterfællesskabet BLOKart kan glæde sig over, at det heller ikke bliver i år, at renoveringen af Blokland går i gang. BLOKart ligger i en nedlagt daginstitution, som venter på en stor byggesag i boligområdet. Kreative iværksættere låner lokalerne til opstart af deres virksomheder og betaler i naturalier ved at lave frivilligt arbejde i boligområdet. Et par af de kunstnere, der siden opstarten i 2016 har brugt BLOkart som springbræt, er nu kommet videre. Det har givet plads for nye BLOKartister. Der er pt. 14 brugere, som arbejder med alt fra kunstmaling, installationer og collager til syning og bæredygtigt design. Du klan følge BLOKartisterne på facebook.

    

 

1. februar 2018

MERE END 100 FRIVILLIGE FEJRET I BOLIGOMRÅDERNE

Frivilligfejring

I januar blev der holdt nytårskur i både Kanalens Kvarter og i Albertslund Nord. I Hedemarken blev festen holdt i slutningen af 2017. Nytårskuren - eller frivilligfejringen - er den årlige fejring af aktive beboere, der i det forgangne år har lagt mange timers frivilligt arbejde til gavn for boligområdet og for andre beboere. På sådan en aften kan man læne sig tilbage, nyde lækker mad, underholdning, masser af gode taler og ikke mindst det gode selskab. Fejringen af frivillige er en tradition, som blev startet af de boligsociale styregrupper i den tidligere helhedsplan. Da der i 2018 startede en ny helhedsplan med et andet fokus, er der ikke længere penge fra ABC til nytårskurene, men boligafdelingerne i både Kanalen, Nord og Hedemarken har valgt at sætte penge af i deres egne budgetter for at kunne fortsætte traditionen. Lone Autrup, formand for AB-Etagehusene i Kanalens Kvarter fortæller, at nytårskuren er rigtig vigtig: ”Aftenen er med til at skabe sammenhold mellem de mange frivillige, og det er blevet en tradition, som mange ser frem til. Den tid og de kræfter, folk bruger på frivilligt arbejde, er med til at gøre Kanalens Kvarter til et bedre sted at bo. Mange gør en stor forskel og gør det godt, og nytårskuren er en måde at påskønne, at folk engagerer sig i boligområdet.” 

3. januar 2018

ALBERTSLUNDER MED I ADVISORY BOARD

emma

Muzhamil Akhter PÅ 18 år var en af medstifterne af virksomheden ”NGU” (never Give Up), da MIND YOUR OWN BUSINESS i 2016 gennemførte et mikrovirkosmhedsforløb i samarbejde med ABC og COOP. Nu er han en af de særligt udvalgte drenge, der indgår i et advisory board, der skal være med til at rådgive og inspirere MYOB's arbejde fremover. Blandt andet skal boardet bidrage til udviklingen af et alumni netværk, hvor drengene kan opbygge et professionelt netværk, udvikle deres karrieremæssige kompetencer og få adgang til spændende praktikpladser hos førende danske virksomheder. Se mere her.

 

 

 

20. december 2017

EMMA PÅ 13 OM SIT LIV MED ADHD

emma

Da ABC's juniorjournalist Emma i denne uge stod frem i Albertslund Posten med sin personlige beretning om en barndom og en skolegang med ADHD, tog det læserne med storm. På avisens facebook-side stømmer det ind med likes og tilkendegivelser af, at Emmas historie giver stof til eftertanke. I kommentarfeltet inspirerer Emmas åbenhed og ærlighed andre til at dele de udfordringer, de selv har haft i deres liv. Emma vil med artiklen hjælpe andre børn og deres familier til at opdage særlige behov i tide. Man skal ikke være bange for en diagnose, siger hun. For hende blev diagnosen ADHD et vendepunkt.

 

 

 

14. december 2017

ALBERTSLUND HAR FÅET 13 NYE BYDELSMØDRE

bydelsmdre

13 kvinder har i fire måneder brugt deres onsdag aften på at være på kursus. I et af beboerlokalerne i Kanalens Kvarter er de blevet undervist i samfund, familie, sundhed og kommunikation for at blive bydelsmødre. De vil alle gerne gøre en forskel for andre. Mange har gjort det i forvejen, men på kurset er de blevet uddannet i, hvordan de har gode samtaler med folk, og hvordan og hvor de kan henvise folk hen i kommunen. "Jeg har være i Danmark i 31 år, og jeg ville ønske, at kurset skulle fortsætte, og at vi skulle mødes hver anden dag", siger en af kvinderne. Selvom der har været meget på programmet hver gang, så har kvinderne alligevel nået at lære hinanden godt at kende, og det er vigtigt, for de skal fortsat ses. De nye bydelsmødre skal fra det nye år mødes med de gamle bydelsmødre, der blev uddannet i 2014, og fælles for alle er, at de både har fået en større viden, men også et nyt og større netværk.
I 2018 er der allerede ekstra undervisning på programmet og masser af idéer til aktiviteter. Bydelsmødre arbejder med samtale, netværk og brobygning og
arbejder som en del af et lokalområde, ikke som en indsats ved siden af eller i konkurrence med andre indsatser. Der er ca. 600 bydelsmødre på landsplan fordelt i 40 kommuner.


22. november 2017

FLERE BEBOERE TIL STEMMEURNERNE

kommunalvalg

Den 21. november var der kommunalvalg. ABC bakkede op om Albertslund Kommunes bestræbelser på at få en højere valgdeltagelse. Det er særligt førstegangsvælgerne og borgere med indvandrerbaggrund, der ligger lavt i valgstatistikkerne. I samarbejde med lokale ildsjæle satte ABC derfor en række aktiviteter i gang op til valget. I Blokland afholdt to kunstnere fra det kreative iværksætterfællesskab BLOKart en tegneworkshop for områdets børn. Formålet var, at de skulle lave tegninger, som kunne afleveres på valgstedet i en særlig børne-urne, når de trak deres forældre med til valg. Og søreme om der ikke var et barn fra Blokland, der vandt en iPad i kommunens konkurrence for børn! I Albertslund Nord afholdt beboercaféen Café Rødhætten inden valget en valgdebat, hvor alle partier var repræsenteret. En af bydelsmødrene var mødeleder. Og der blev drøftet familiepolitik og beskæftigelsespolitik, som er noget af det, der vedrører rigtigt mange af beboerne i Nord. To af ABC’s juniorjournalister Camille og Iqra skulle stemme for første gang. Så de var med som tilskuere, da kommunalbestyrelsen forhandlede budget, for at blive klogere på kommunalpolitik. Camille skrev siden en artikel til Albertslund Posten, hvor hun opfordrer unge til at bruge deres stemmeret. På valgdagen var der en stribe ’vi følges ad’-initiativer. I Hedemarken havde ABC i samarbejde med Bibliotek og Medborgercenter Hedemarken lavet et arrangement særligt rettet mod vælgere med indvandrer-baggrund. 60 beboere mødte op til en valgfest, hvor de fik lidt at vide om, hvordan valghandlingen foregår. Derefter var der fælles afgang til Herstedlund Skole, hvor der skulle stemmes. Og selvom valgdeltagelsen i Albertslund som helhed blev lidt lavere end ved sidste kommunalvalg, ja så var der faktisk 72 flere borgere der stemte netop på Herstedlund Skole! I Kanalens Kvarter gjorde aktive beboere i beboercaféen Café 72 valgdagen til en fest. Der var hjemmebag og kaffe ’to go’. Også her og i Albertslund Nord var der meldt tidspunkter ud, hvor man kunne følges med erfarne vælgere til valgstedet. I Blokland havde ABC lånt Ungehusets bus og kunne tilbyde kørsel til valgstedet. ABC havde desuden indgået aftale med Cykling uden Alder. De tilbød at hente og bringe gangbesværede i rickshaw, og cykeltaxaerne kørte sågar helt ind i valg-salen med de ældre. Tak til alle, som deltog i det fællesskab, som Albertslunds demokrati er.


4. september 2017

GRATIS DANSKUNDERVISNING FOR VOKSNE

voksenundervisning

ABC har indgået et samarbejde med Vestegnens Sprog- og Kompetencecenter. Derfor har vi onsdag d. 6. september fornøjelsen af at starte det første hold for voksne, der gerne vil blive bedre til dansk. Det er gratis at deltage, og undervisningen foregår hver onsdag og torsdag fra kl. 9.00-12.20 i Bibliotek og Medborgercenter Hedemarken på Hedemarksvej 14. Interesserede kan stadig nå at henvende sig på disse tidspunkter. Undervisningen er for voksne, der skal være bedre til at læse og skrive for at komme i job, gerne vil have adgang til erhvervsuddannelserne, gerne vil kunne hjælpe børnene med lektierne eller bare gerne vil blive bedre til at læse og skrive på dansk.

 

 

 

30. august 2017

BØRNEJAZZ RYKKER IND I BLOKLAND

familie

Søndag d. 3. september kl. 13-16 inviteres alle børn og barnlige sjæle til gratis børnekoncert og musikworkshop i Blokland 34A (Fælleshuset) med Body Rhythm Factory. Fra kl. 13 bygger vi vores egen tromme ud af genbrugsmaterialer med hjælp fra Agenda Center Albertslund. Fra kl. 14 er der åben workshop, hvor I kan prøve hvordan det er, at at være "musiker". Der vil være små simple instrumenter til rådighed og vi skal danse og synge. Kl. 15 er der koncert! Vi skal opleve en blanding af fysisk og visuel musik, entertainment, publikumsinteraktioner, improvisation, skarp koreografi og gennemgående musik på højeste niveau fremført på alverdens instrumenter og rekvisitter. Koncerten starter med et kort indslag fra musikskolen hvor elever spiller et par sange. Initiativet kommer fra David Nejrup, der er manden bag BørneJazzKlubben og tidligere bruger af Bloklands kreative iværksætterfællesskab BLOKart. Arrangementet er støtter af Albertslund Kommune. 

 

12. juli 2017

FAMILIELIV PÅ PLAKATEN

familie

I efteråret tager ABC hul på temaet familieliv - familiekurser på albertslundsk manér. Den 31. august vil det nye ressourcenetværk for familie og forebyggelsesindsatsen sætte kursen for det videre arbejde. Det bliver et spændende møde, hvor familier og fagpersoner sammen skal generere idéer til, hvordan livet bliver lettere for børnefamilier i Albertslund. Find invitationen her

 Opsamlingen fra mødet finder du her.

 

 

 

 

12. juli 2017

ABC FÅR JUNIORJOURNALISTER

socialhousingfestiaval

ABC har ansat fem juniorjournalister i fritidsjob i fem måneder. Emma, Camille, Iqra, Anna og Yusuf er fem unge engagerede menneske, som udgør et rigtigt stærkt hold. De har interesse for alt fra foto og video til sociale medier og journalistik.  De fem juniorjournalister bor forskellige steder i Albertslund og har et bredt kendskab til, hvad der sker i byen. Den første opgave, de er gået i gang med, er at lave en voxpop, der skal vise, hvad børnefamilierne i Albertslund godt kunne tænke sig at gøre sammen, men aldrig får gjort. Voxpoppen skal bruges senere på året, når ABC sætter fokus på, hvordan familielivet kan blive lettere og bedre i Albertslund. Man kommer også til at kunne møde juniorjournalisterne på facebook og på ABC's blog.

  

 

20. juni 2017

ABC VED INTERNATIONAL FESTIVAL

socialhousingfestiaval

ABC's sekretaratsleder Trine Sander repræsenterede BO-VEST, da en stor international festival delte erfaringer om, hvordan almene/sociale boligorganisationer ikke bare kan give folk tag over hovedet, men også kan bidrage til velfærdssamfundet ved at inkludere flytninge og etniske minoriteter i lokalsamfundet og arbejdsmarkedet. Indsatsen med at skabe lærepladser til lokale unge i de store renoveringssager i Albertslund blev fremhævet som en af seks best practises. 

  

 

 

 

24. maj 2017

FØRSTE MØDE I RESSOURCENETVÆRK

soecialoekonomi

I Albertslunds nye boligsociale helhedsplan for 2017-20 nedsættes tre ressourcenetværk, som skal være med til at kvalificere de boligsociale indsatser. Her mødes aktører på tværs af kommune, boligselskaber, erhvervsliv og civilsamfund for sammen at skabe nye løsninger i lokalområdet.  

Når netværket omkring uddannelse og beskæftigelse mødes første gang den 20. juni er der udvikling af socialøkonomisk virksomhed på plakaten. Se programmet her.

Opsamlingen fra mødet finder du her.  

  

 

 

4. maj 2017

VI SØGER 4 JUNIORJOURNALISTER

HJEMMESIDE Juniorjournalister jobopslag

Drømmer du om at blive journalist? Eller kunne du bare godt tænke dig at prøve kræfter med blogging, video, sociale medier, interviews og anden formidling? ABC søger lige nu unge til fritidsjob som juniorjournalist.

Som juniorjournalist skal du fortælle historier om livet i Albertslund. Vi tager temaer op som f.eks. den gode nabo, det børnevenlige boligområde, den multikulturelle opgang, det gode ungdomsliv, den gode skole/uddannelse og andre emner, som du synes, er vigtige.

Du kommer til at lave interviews med meget forskellige mennesker i ABC’s og dit eget netværk. 

 Se jobopslaget her.

 

20. april 2017

BYGGESAG OG ABC HÅND I HÅND

trineI Blokland har man taget det ultimative skridt for at tænke det boligsociale arbejde og den kommende byggesag sammen. Afdelingsbestyrelsen har besluttet, at boligområdets boligsociale styregruppe fremover ikke kun skal forholde sig til den boligsociale helhedsplan, men også vil være stedet, hvor der træffes beslutninger om kommunikation og involvering i forbindelse med den fysiske helhedsplan for Blokland. I praksis betyder det, at der ikke oprettes en parrallel organisation for renoveringen, og at BO-VEST's byggeprojektleder og 12Byer fremover deltager i styregruppemøderne. Styregruppen vil mødes hver måned i stedet for hver anden. Alle parter har store forventninger til den synergi, der kan komme ud af samorganiseringen. Man kan følge med i Bloklands byggesag på denne nye hjemmeside, men byggesagen vil også gøre brug af de allerede eksisterende informationskanaler og mødesteder i boligområdet for at nå ud til alle beboere.

31. marts 2017

ORGANISATION OG LOKALT EJERSKAB

trineHvordan påvirker Landsbyggefondens nye krav om entydig ledelse det boligsociale arbejde i Albertslund? Og hvordan sikrer vi et fortsat stort engagement blandt aktive medborgere og beboerdemokratiet i Albertslund? Center for Boligsocial Udvikling har interviewet sekretariatsleder Trine Sander om ABC's organisering i den nye helhedsplan 2017-20. Se, hvad hun svarede her.

 

 

 

 

 

30. marts 2017

FLERE BYDELSMØDRE UDDANNES 

BYDELSMORI september 2017 begynder ABC og Bydelsmødrene i Albertslund uddannelsen af et nyt hold bydelsmødre. Vi inviterer interesserede kvinder til et informationsmøde den 26. april kl. 17.30-19.30 i Kanalens Kvarter 138. Her kan man høre om uddannelsens indhold, hvad det kræver at deltage, og hvilke erfaringer Bydelsmødrene fra hold 1 har gjort sig. Der vil være lidt mad og drikke, og man kan tage sine børn med. Se invitationen her.

 

 

 

 

 

7. marts 2017

BABA STARTER I ALBERTSLUND

Baba logoDen 21. marts kl. 17-18 fejres opstarten af baba i Albertslund. Det sker på Bibliotek og Medborgercenter Hedemarken, og alle nysgerrige fædre og deres børn er velkomne.

baba skaber lokal forandring - til gavn for børnene. baba består af lokale fællesskaber af fædre, som kan rådgive institutioner, organisationer og virksomheder. De inspirerer til forandring hos andre fædre, til gavn for børnene. 

I baba får du mulighed for at dele viden og erfaringer med andre fædre i et stærkt fællesskab, og du får rum til at handle i forhold til, hvordan du er der bedst muligt for dine børn, på dine præmisser. 

Det er ikke afgørende hvor gamle dine børn er. Det vigtigste er, at du gerne vil være en nærværende og aktiv far, samt at du har mod på at lære noget nyt og skabe en gruppe med sammenhold og slagkraft. Læs mere her.

 

6. marts 2017

MOTION OG FÆLLESSKAB FOR MØDRE

PiaDen 13. marts starter et nyt tilbud til småbørns-mødre, der vil i form efter fødsel og samtidig ud og møde andre mødre og babyer. Det foregår hver mandag i Fælleshuset i Blokland 34A.

Kl. 11-12 er der åben Baby-Café, hvor der er kaffe på kanden, frugt, legetøj og mulighed for at få en snak med andre mødre.

Kl. 12-13 er der træning. Pia Elsberg er uddannet pilatesinstruktør og pædagog. Hun underviser med fokus på ro, åndedræt, smidighed og styrke. Vi laver øvelser, som styrker kroppen efter fødslen, og hvor baby også kan være med. 

 

 1. januar 2016

ABC FÅR NYE OPGAVER

abc nyhed nye opgaver1. januar 2017 træder en ny boligsocial helhedsplan i kraft. Det medfører et nyt fokus i det boligsociale samarbejde mellem boligselskaber og kommune. Og dermed nye opgaver for de boligsociale medarbejdere. Vi har de sidste fire år arbejdet meget med at understøtte aktive medborgeres lyst til og mulighed for at gøre en forskel i deres lokalområde. Der er virkelig sket noget på den konto. Masser af netværk, aktiviteter, mødesteder, traditioner og fællesskaber er opstået. Og langt de fleste er i løbet af perioden blevet så selvkørende og forankrede, at de kan bestå uden støtte fra den boligsociale indsats. I den nye bevilling, som boligselskaberne har modtaget fra Landsbyggefonden og Albertslund Kommune, er der fokus på tre indsatsområder: 

Uddannelse og beskæftigelse har ABC arbejdet med tidligere, men de næste fire år vil socialøkonomisk virksomhed, jobsøgning, lærepladser, fritidsjobs, lommepengejobs og uddannelsesvejledning fylde en hel del. Det bliver primært Lone Kaas og Lam Cai Trung, der løfter disse opgaver.

Trivsel og tryghed er temaer, som ABC har stor erfaring med, og som det fortsat er vigtigt at holde et fokus på. Mandetimerne hertil vil dog være væsentligt færre end tidligere, og indsatsen afhænger i høj grad af boligafdelingerne og fortsat aktivt medborgerskab. Der vil i marts blive ansat en medarbejder, der kan støtte op om denne indsats. Desuden får hver af de fire lokale styregrupper hver deres kontaktperson. 

Familie og forebyggelse kommer til at have en langt større vægt end det har haft tidligere. Her kommer vi til at arbejde tæt sammen med kommunale aktører så som sundhedsplejen, tandplejen, familiehuset, børnehaver og skoler. Bydelsmødrene vil her være en vigtig aktør, og som noget nyt vil der blive arbejdet med mødrecaféer, fædrenetværk og familiekurser. Louise Østergaard Andersen og Jeppe Jensen står i spidsen for denne indsats.

ABC’s sekretariat består fortsat af to fuldtidsansatte: Trine Sander og Mai Green Petersen. Sekretariatet servicerer en ny boligsocial bestyrelse og står for personaleledelse, koordinering, vidensdeling, evaluering, dokumentation, formidling, udvikling, fundraising og økonomistyring.

 

14. december 2016

ABC’S SEKRETARIAT ER FLYTTET

abc nyhed flytning lokalerSekretariatet, der koordinerer den boligsociale indsats i Albertslund, er flyttet fra Kanalens Kvarter til Blokland. 2017 og den nye boligsociale helhedsplan begynder i nye omgivelser for ABC’s medarbejdere. Sekretariatet, der de sidste otte år har haft hjemme i Kanalens Kvarter 104, er ved årsskiftet flyttet til Blokland 4A-6A. Det boligsociale team er flyttet ind i den nedlagte beboercafé, hvor vi vil have base, ind til Blokland skal renoveres. De nye lokaler er større, og det betyder, at det boligsociale team nu får bedre mulighed for at arbejde sammen, når der er behov for det. Vi bemander fortsat lokalkontorerne i Kanalens Kvarter 100, Hedemarksvej 14 og Bækgården 17, så det er primært Trine Sander, Mai Green Petersen og Pia Elsberg, man kan træffe i sekretariatet. Men en eller flere dage om ugen vil de øvrige boligsociale medarbejdere benytte sekretariatets arbejdspladser til at arbejde med helhedsplanens nye opgaver inden for uddannelse og beskæftigelse, tryghed og trivsel samt familier og forebyggelse. Vi etablerer fleksible arbejdspladser, så vi også kan byde gældsrådgivere og evt. kommunale udstationeringer velkommen. Det var vemodigt at sige farvel til Kanalgaden og den daglige kontakt med Kanalens og Syds beboere. Men vi ser også frem til at blive en del af hverdagen i Blokland, hvorfra vi hurtigt kan komme til Nord, Hedemarken og Kanalens Kvarter. I Kanalens Kvarter har vi fået lokalkontor på AB’s ejendomskontor. Vi forventer, at den tættere kontakt med afdelingens driftsfolk, vil give en god synergi.

 

Gadelamper der ikke virker, problemer med færdsel på Kanalgaden, manglende skiltning og trygheden generelt. Det var blot nogle af de ting, der blev vendt på forårets områdevandring i Kanalens Kvarter. Det var repræsentanter fra Nærpolitiet, DKE (Den kriminalpræventive enhed) og Miljø & Teknik fra Albertslund Kommune, Klub Svanen, Albertslund Boligsociale Center samt beboere og medlemmer fra de to afdelingsbestyrelser i Kanalens Kvarter, der tog vandreturen sammen.

 

”Jeg må indrømme, at jeg var lidt skeptisk i starten,” siger Lone Autrup, formand for afdelingen (AB) med et blink i øjet. ”Men min skepsis blev faktisk gjort til skamme. Det var meget positivt at få mulighed for at stille spørgsmål direkte til politiet og kommunen. Få sat ansigter på hinanden og gå sammen med dem og fortælle om, hvordan det opleves for os beboere at færdes på Kanalgade og i gårdene. Jeg synes, at der var lydhørhed fra begge sider. Vi fik klar besked, og der var en stemning af, at det finder vi nok ud af. Det løser vi sammen. I kanalens Kvarter oplever vi f.eks. problemer med knallertkørsel, og beboere kan være bange for at blive kørt ned – også af cyklister i høj fart. Det var super fint at høre, hvilke muligheder Miljø & Teknik ser for, at vi kan sikre en bedre samfærdsel på Kanalgaden, når den står helt færdig”.

 

Palle Elmer Jensen fra VA-afdelingen filføjer: ”Vi er også meget tilfredse med områdevandringen. Den gav os ny viden, som vi kan formidle videre til de andre beboere. Et konkret eksempel er, at nærpolitiet fortalte, at de hellere vil have et opkald for meget end et for lidt. De opfordrer alle til at henvende sig, hvis man føler sig utryg eller oplever andet, der fanger ens opmærksomhed. Ring 114 eller benyt politiets nye app.”

 

”Ja, vi er faktisk blevet enige om, at vi gerne vil gennemføre endnu en områdevandring til efteråret, når det virkelig er mørkt. Så opleves området igen anderledes. Det har alle parter nikket til, og det er vi rigtig glade for”, slutter Lone og Elmer samstemmende af.