Uddannelse

Vi arbejder for at flere skal få en god uddannelse og dermed flere livschancer. 

Brug for en snak?

abc det laver abc uddannnelse og beskaeftigelse udddannelsesvejledningHver onsdag fra kl. 15-17 kan unge kigge forbi, når en vejleder fra Jobcenteret (Gitte) og en boligsocial medarbejder (Lam) tilbyder hjælp til det meste mellem himmel og jord. Mange unge kommer for at få hjælp til, hvilken uddannelse der er den rette for dem at vælge, eller for at få hjælp til at finde et fritidsjob. 

 

 

 

   

Læresteder

modelvrkstedetVi afprøver projekter, hvor skolebørn kan lære på en anderledes måde end i skolen. I Modelværkstedet i Kanalens Kvarter tager frivillige seniorer hver uge imod elever fra byens skoler, som har brug for at lære med hænderne. Det projekt er støttet af TrygFonden. Men ellers foregår lærestederne efter skoletid, og de kan både handle om faglige, sociale og personlige færdigheder. F.eks. tilbydes klassisk lektiehjælp, der arbejdes med Mod på Matematik, og der bygges forskellige ting. Hver sommer afholdes en bootcamp, der både giver oplevelser og sammenhold OG et boost til skolegangen.  

  

Praktikpladser i byggesagerne

abc det laver abc uddannnelse og beskaeftigelse praktikpladserDe mange byggesager, der løber af stablen i Albertslunds boligområder i disse år, betyder, at en masse entreprenører kommer til at arbejde i byen. Vi arbejder for, at de i højere grad vælger lokale unge, når der skal ansættes en lærling i virksomheden. Der samarbejdes også med Byg med Unge-alliancen i Bygherreforeningen for at matche unge læreplads-ansøgere med mestre i byggebranchen. Vi hjælper unge med at lave video-ansøgninger, laver kampagner for at fremme viden om de mange gode uddannelsesmuligheder, der findes inden for byggefagene m.v.