ABC arbejder for, at flere beboere kommer i arbejde. Vi arbejder tæt sammen med jobcentret, Jobhuset, Sundhedshuset og andre relevante fagligheder.

Jobsøgning og vejledning

I samarbejde med dygtige jobkonsulenter fra Jobhuset tilbyder vi håndholdt hjælp til jobsøgning. Hver onsdag kl. 13-15 kan man kigge forbi fælleshuset i Blokland 34a og få vejledning om jobmuligheder eller konkret hjælp til at tage et godt billede til cv’et, træne en jobsamtale eller skrive en ansøgning. Man kan også få hjælp f.eks. til at komme i gang med en voksenuddannelse eller få oversat sine udenlandske uddannelsespapirer. Kontakt boligsocial koordinator Ingrid for at at høre mere.

Tal dansk-café

I Tal dansk-caféen kan man styrke sit danske sprog i samtalen med frivillige dansktalende samtalepartnere. Måske har du været i Danmark i mange år? Eller måske er du lige kommet, eller er på barsel? Tal dansk-caféen er stedet, hvor du kan forbedre eller bare opretholde dit danske sprog. Det foregår hver torsdag kl. 10-12 i lærestedet på Hedemarksvej 16 (ved Terrassen for enden af Ungehuset). Vil du deltage, være frivillig eller bare høre mere, kan du kontakte boligsocial koordinator (og sproglærer) Line. Du kan også se denne film om caféen. 

Café Stjernedrys

I Café Stjernedrys er der er god stemning, grin og vigtige snakke. Ofte er der oplæg eller aktiviteter. Café-tilbuddet er en ramme for fællesskab, som bidrager til tro og oplevelse af, at man kan skabe forandring i eget liv. Formålet er, at styrke den mentale sundhed, samt sproglige og sociale færdigheder hos særligt ledige og desuden bygge bro til relevante tilbud i boligområdet, foreningslivet m.v. Det foregår hver torsdag kl. 12-14 i lærestedet på Hedemarksvej 16 (ved Terrassen for enden af Ungehuset). Vil du deltage eller høre mere, så kan du kontakte Line fra ABC.

Gymnastik

Boligsocial medarbejder og pilates-instruktør Pia tilbyder hver onsdag skånsom træning i fælleshuset i Blokland 34A for beboere, der går hjemme. Der er to forskellige niveauer. Kl. 12-13 er åbent for alle – også selv om man har fysiske problemer. Andet hold kl. 13.15-14.15 erprimært for dig, der har et lettere nedsat fysisk funktionsniveau og 55+. Her bestsår første halvdel af undervisningen af opvarmning og stolegymnastik, den sidste halvdel af øvelserne foregår på måtte på gulvet. Tilmelding og spørgsmål til boligsocial koordiantor Ingrid.

Fritidsjobs

Alle undersøgelser viser, at et fritidsjob efter skole kan gøre en stor forskel for ens senere succes med både uddannelse og arbejdsmarked. Man får erfaringer, træning og netværk, der kan hjælpe en resten af livet. Vi hjælper unge med at finde og søge fritidsjobs både om onsdagen, når der er Brug for en Snak og løbende, når unge kontakter boligsocial koordinator Lam. Vi ansætter også selv lommepengejobbere og fritidsjobbere, bl.a. i BOXEN. Med Jobplaneten formidler vi nu også fritidsjob inden for bygge og anlæg.

Job i byggesager

Albertslund Boligselskab og Vridsløselille Andelsboligforening ønsker at bruge de mange byggesager i Albertslund som sprængbræt for at øge beskæftigelsen i deres boligsområder. ABC har derfor fået til opgave at finde ud af, hvordan flere lokale kan beskæftiges i og omkring byggesagerne. Lyder det interessant? Så kontakt boligsocial koordinator Ingrid for mere information. 

VOKS – socialøkonomisk virksomhed

ABC har været fødselshjælper for den socialøkonomiske virksomhed VOKS. VOKS er et rummeligt arbejdsfællesskab, hvor ledige langt fra arbejdsdmarkedet kan træne at gå på arbejde. VOKS leverer planter til private og til virksomheder, der vil tage imod deres kunder og medarbejdere med smukke såvel som socialt og miljømæssigt ansvarlige plantedekorationer i receptionen eller mødelokalet. De første tre år modtager VOKS støtte fra VELUX FONDEN, mens virksomheden opbygges. ABC har en plads i VOKS’ bestyrelse og hjælper fortsat bl.a. med afrapportering.