Hvad kræver det at implementere et projekt som Bydelsmødre i en by som Albertslund? Hvilke udfordringer støder man ind i, når man går i gang med at række hånden ud for at hjælpe kvinder i eget netværk? Hør Ferial og Nina, Bydelsmødre i Albertslund, evaluere på, hvorfor det er så vigtigt at skabe tillid i deres arbejde, og hvilke områder de har måtte lægge flest kræfter i.

I Albertslunds boligsociale helhedsplan for 2013-2016 havde styregruppen i Albertslund Nord valgt at arbejde for at få Bydelmødre til området. I 2014 blev de første 12 kvinder med forskellige etniske baggrunde uddannet til at kunne hjælpe kvinder i Albertslund. Gruppen består af kvinder, der taler somali, tyrkisk, arabisk, urdu og dansk.

I videoklippet fortæller Ferial og Nina om, hvorfor de er Bydelsmødre

Læs også: Velkommen til: Kaltoum blev bydelsmor.
 

Bydelsmødre arbejder med hjælp til selvhjælp

Bydelsmødre er brobyggere mellem sårbare kvinder og samfundet. Bydelsmødre lytter, formidler vigtige informationer og bygger bro mellem kvinden og det sted i samfundet, som bedst kan hjælpe kvinden videre. Hjælpen styrker kvinderne, så de kan hjælpe sig selv, deres børn og familie. 

Indsatsen er primært er rettet til kvinder med anden etnisk baggrund, der måske lever socialt isoleret, kan have sproglige barrierer og som måske ikke har en tilknytning til det danske samfund eller arbejdsmarkedet, men også kvinder med ressourcer, teenagere og mænd kan have gavn af en snak med en bydelsmor.  

På landsplan er der knap 40 Bydelsmødre-grupper og 600 aktive Bydelsmødre. 

Seneste rapport foretaget af Økonomer Uden Grænser i 2016 (find den her) viser, at ikke kun de kvinder, som Bydelsmødrene hjælper, men også Bydelsmødrene selv har udbytte af projektet. Flere kommer i arbejde og bliver velintegreret. Hør Bydelsmor Ferial fortælle om at bruge egne erfaringer og om at gå foran som en rollemodel. I videoklippet herunder evaluerer hun forløbet sammen med sin kollega Nina, der også er frivillig Bydelsmor i Albertslund, og her diskuterer de hvorfor det er så vigtigt at skabe tillid i deres arbejde, og hvilke områder de har måtte lægge flest kræfter i. 

Find Albertslunds Bydelsmødre her.

Læs mere om Bydelsmødre her.

Similar Posts

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *