Vi har nok alle prøvet det. At være helt ny. På arbejdet eller privat. Ny til et møde, til en aktivitet eller til et bestyrelsesmøde. Ny tilflytter i et boligområde. Det kan være rigtig svært, og det kan betyde en verden til forskel, hvis man bliver taget godt imod.


Indsamling af ‘best practise’

I 2018 afholdt ABC et netværksmøde om ”Den gode velkomst”. Dagens startede med fire konkrete eksempler fra henholdsvis Hedemarken, Blokland, Albertslund Nord og Kanalens kvarter, hvor den ”gode velkomst” har gjort en stor forskel.

Derefter holdt Diakon Conny Hjelm oplæg om ”De vigtigste ingredienser i den gode velkomst”. Hun stillede skarpt på, hvad der skal til for, at man føler sig velkommen. Men kom også ind på, hvordan vi også kan blive bedre til at byde dem velkomne, som af forskellige årsager kan være lidt vanskeligere at rumme i frivillige fællesskaber.

Derefter var der fire forskellige workshops, som de godt 50 deltagerne på forhånd havde kunnet vælge sig ind på:

  • Ny beboer
  • Ny i bestyrelsesarbejdet
  • Ny frivillig i boligområdet
  • Ny deltager i sociale aktivitet

Hver gruppe valgte deres GULDKORN, som de fremlagde i plenum. På den måde vi fik samlet gode erfaringer og konkrete idéer fra både frivillige og ansatte i Albertslund til, hvordan vi får endnu flere til at føle sig som en del af fællesskaberne .

Netværksmødet var et af de ressource-netværksmøder, som ABC afholder inden for de tre indsatsområder: naboskab og trivsel, uddannelse og beskæftigelse, familier og forebyggelse. Med netværkene ønsker vi at samle og distribuere den viden, der allerede findes blandt de mange dedikerede mennesker i Albertslund.

Du kan læse mere om ressourcenetværksmøder i blogindlægget “Ressourcenetværk – hvorfor nu det?”

Værsgo – guldkorn til alle

Alle guldkornene samlede vi i den lille Pixie ”Den Gode velkomst – en verden til forskel”

Pixien består af fem gode råd:

  1. Bank på!
  2. Prik til andre.
  3. Gør det nemt!
  4. Lyt, spørg & vis interesse!
  5. Giv ansvar & vær lydhør!

 Personlige historier

Her på ABCs blog kan du også læse en serie interviews med beboere, der alle har haft positive erfaringer med at blive taget godt imod og/eller har selv været med til at skabe gode rammer for, at andre føler sig velkomne som nye. Serien består af disse artikler:

Det er journalist Jacob Fälling, der både har skrevet artiklerne og tegnet portrættegningerne.

 Se også blogindlægget om velkomstbrunch i Albertslund Nord.

Similar Posts

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *