I Albertslund Nord holdes der hvert halve år en velkomstbrunch til nye beboere, hvor de nye beboere kan lære om, hvordan det er at bo i Albertslund Nord, og hvordan det fungerer. Juniorjournalisterne har været ude at interviewe Sussi og Allan, som lige er flyttet til i oktober måned.

Sussi Jakobsen og Allan Nielsen bor i en lejlighed i Albertslund Nord. Sammen med Sussi og Allan bor lige nu også Sussis tre børn på 16, 29 og 27 år og hendes svigersøn på 27 år. Allans søn på 10 år bor også med familien hver 3. weekend.

Sussi og Allan boede før i et boligområde, hvor de synes, der var beskidt og meget støj. Det synes de er noget helt andet i Nord. ”Opgangene er rene, og udearealerne bliver passet fint,” fortæller Sussi om området, som for nyligt både er blevet renoveret og har fået nye legeredskaber, boldbaner og opholdssteder.

Sussi og Allan har fået en varm velkomst af naboerne, og de har hilst på alle i opgangen. Bestyrelsen mødte de til velkomstbrunchen, og det var også en god oplevelse. De hilste også på nogle nye bebeboere som dem selv til velkomstbrunchen.

Velkomstbrunchen foregår i Albertslund Nords beboerhus ca. hvert halve år. Alle nye beboere bliver invitereret, og dem der har lyst kan så komme og spise brunch med hinanden samt høre nogle ord fra bestyrelsesmedlemmerne. ”Det var et kanonarrangement – man fik lige pludselig svar på ting, man havde gået og tænkt over. Det at man hører andre, som har været ude for det samme, eller nogen der havde en anden opfattelse eller andre informationer end man selv havde – det var virkelig dejligt,” siger Sussi glad. Parret fremhæver blandt andet, at det er en fordel at møde nogen, der har valgt forskellige løsninger på indretning af deres køkkener. 

Når man flytter i ny bolig, kan der være mange ting man gerne vil have svar på. Sussi og Allan kunne da også godt have tænkt sig lidt mere information omkring Nord fra starten af. Lidt udenfor boligerne fx vaskekælder, cykelskur og arrangementer i Nord som fx bingo. Og lidt indenfor i boligerne fx om hvad man kan forvente, at boligselskabet sætter i stand, og hvor man finder informationer om indstilling af antenner. ”Vi har fået en god bolig, men den er slidt,” fortæller Allan.

”Det kunne være fedt, hvis der var en velkomstfolder, hvor informationerne stod i eller navn på personer, man kunne få hjælp af eller noget i den stil,” tilføjer Sussi.

Juniorjournalisterne har også været ude at interviewe bestyrelsesformændene i Nord omkring velkomstbrunchen.

Albertslund Nord består af to boligafdelinger: VA og AB, som samarbejder bl.a. ved at have et fælles ejendomskontor og invitere til velkomstbrunch, når der er nye tilflyttere. Anita Kallesø, som er formand for VA, fortæller, at velkomstbrunch har eksisteret i fire år.  ”Vi bliver ved med at holde dem, fordi det er en god måde at få sat ansigter på hinanden, og fordi vi gerne vil vise dem, at det er her i beboerhuset, at vi holder arrangementer, og her hvor tingene sker. Vi fortæller også om vores årlige markedsdag, beboersommerferie og andre traditioner i området,” forklarer Anita.

Peter Arler, som er formand for AB, fortæller at bestyrelserne gerne vil gøre nytilflytterne opmærksomme på, de ting som sker for børn, unge og voksne. ”Vi vil især gerne sætte et større fokus på vores café, som hedder Café Rødhætte, som er åbent om torsdagen,” fortæller Peter.

Albertslund Nord har en facebookside, hvor man kan se mere om, hvad der foregår i boligområdet.

Der er mange måder at tage i mod nye beboere på – hvad gør I, der hvor I bor?

Similar Posts

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *